Lastenlaulut

Lapset rakastavat lauluja. Ne ovat hyvä tapa opettaa lapsille uusia asioita ja saada heidät liikkumaan. Laulut voivat myös olla hyvä tapa luoda side lapseen. Lastenlauluja on monenlaisia, tuutulauluista toimintalauluihin. Lastenlauluja löytyy jokaiseen tilaisuuteen.

Parhaat suomalaiset lastenlaulut

Tässä lista parhaista suomalaisista lastenlauluista

Kehtolaulut

Kehtolaulut ovat lauluja, joita perinteisesti lauletaan lapsille nukahtamisen helpottamiseksi. Vaikka kehtolaulujen sanat ja melodiat vaihtelevat kulttuurista toiseen, niissä on yleensä hidas, rauhoittava tempo ja lempeät, lohduttavat sanat.

Tuutulaulujen laulamisesta lapsille on monia etuja. Sen lisäksi, että kehtolaulut auttavat nukahtamaan, ne voivat myös rauhoittaa ja rauhoittaa lapsia, jotka ovat järkyttyneitä tai levottomia. Tuutulauluja voidaan käyttää myös apuna, joka auttaa lapsia rentoutumaan ja rauhoittumaan ennen nukkumaanmenoa.

Jos etsit inspiraatiota kehtolauluihin, tutustu 10 parhaaseen lasten kehtolauluun.

Toimintalaulut

Lapsille on tarjolla paljon upeita toimintalauluja! Tässä on muutamia suosikkejamme:

Tämä klassikkolaulu sopii täydellisesti lasten liikkeelle saamiseen. Laita heidät teeskentelemään, että he ajavat bussia, kääntävät pyörää ja paljon muuta!

Head, Shoulders, Knees, and Toes: Tämä laulu on loistava tapa saada lapset oppimaan ruumiinosansa. Lisäksi se on hyvä tapa saada heidät liikkumaan ja ravistelemaan!

Jos olet onnellinen ja tiedät sen: Tämä on klassinen hyvän olon laulu, joka saa varmasti hymyn kaikkien kasvoille. Pyydä lapsia taputtamaan käsiään, polkemaan jalkojaan ja paljon muuta!

The Hokey Pokey: Tämä on loistava laulu, jonka avulla lapset oppivat suuntaa. Lisäksi on hauskaa tehdä tekoja laulun mukana.

The Itsy Bitsy Spider: Tämä on loistava laulu, jolla opetetaan lapsille syy ja seuraus. Lisäksi se on todella hauska ja tarttuva laulu!

Lauluja kaikkiin tilaisuuksiin

Laulut ovat loistava tapa lisätä jännitystä ja hauskuutta mihin tahansa tilaisuuteen. Etsitpä sitten lauluja leirinuotion äärellä, juhlissa tai vain huvin vuoksi, tarjolla on paljon hyviä vaihtoehtoja. Tässä on vain muutamia suosikkejamme:

”The Wheels on the Bus” on klassikko, joka sopii täydellisesti laulettavaksi mukana automatkalla tai pitkän automatkan aikana.

”If You’re Happy and You Know It” on loistava valinta juhliin tai mihin tahansa juhlaan.

”Row, Row, Row Your Boat” on loistava vaihtoehto rauhalliseen, rentouttavaan toimintaan. Se sopii myös pienille lapsille.

”This Is the Way We Wash Our Hands” on loistava laulu laulettavaksi, kun teet askareita, kuten peset kädet tai kylvetät.

”The Itsy Bitsy Spider” sopii erinomaisesti tarinan kertomiseen ja samalla tarttuvan laulun laulamiseen.

Oli tilaisuus mikä tahansa, on olemassa laulu, joka sopii siihen täydellisesti. Laula siis ja nauti olostasi!